National Geographic biedt wederom beurs aan

National Geographic roept fotografen van over de hele wereld op hun beste werk in te zenden om mee te dingen naar haar jaarlijkse werkbeurs. De ‘grant’ bestaat uit 50.000 dollar en een opdracht waarbij de uitverkoren fotograaf mag rekenen op alle steun van het blad.
Alleen professionele fotografen komen in aanmerking voor de prijs. Maar National Geographic is niettemin op zoek naar nieuw talent, zo laat het tijdschrift op haar website weten. ‘Vorig jaar waren we erg onder de indruk van de kwaliteit die vanuit de hele wereld opgestuurd werd. We zijn erg benieuwd naar de inzendingen dit jaar,’ aldus director of photography David Griffin.

De jury is met name geïnteresseerd in werk in de geest van National Geographic, namelijk ‘het begrijpen en op prijs stellen van de unieke – maar ook kwetsbare – wereld waarin wij leven’. Winnaars uit het verleden gingen dan ook vaak aan de slag met reportages die verschillende culturen in beeld brachten.

Vorig jaar ging de grant naar Eugene Richards die vervolgens de serie War is Personal schoot. Daarin kwamen mensen (veelal veteranen) aan bod wier leven ingrijpend beïnvloed is door de oorlog in Irak.

Op de website van National Geographic kunnen fotografen tot 1 februari 2008 terecht om een gooi te doen naar de beurs.

Links:

National Geographic Grant

Website Eugene Richards