National Geographic digitaliseert beeldarchief

Duizenden beelden uit het vintage stockarchief van National Geographic zijn nu beschikbaar bij The Granger Collectie, meldt een persbericht. De vintage Collection bestaat uit foto’s gemaakt tussen 1880 en 1980.
De Vintage Collection maakt deel uit van een grotere beeldbank en bevat ruim 600.000 historische beelden, waarvan de oudsten dateren uit het oprichtingsjaar van NG: 1888. Het bevat een groot aantal autochromen, foto’s door Alexander Graham Bell (oprichter) en bekende reisfotografen als Louis Agassiz Fuertes, Maynard Owen Williams en Luis Marden. Ook het pioniers project waarvoor George Shiras III in 1905 met zelfgemaakte flits de jungle introk om er dieren in hun natuurlijke habitat te fotograferen maakt deel uit van de collectie.

The Granger Collection is een database voor beelden van en over de wereldgeschiedenis. Zes miljoen beelden (o.a. foto’s, lithografie, tekeningen, schilderijen, gravures) bespannen een periode van 25.000 jaar: van grottekeningen tot Space Age.

Het digitaliseren van het archief is nog in volle gang, dus in de loop vande tijd komen er steeds foto’s bij.

Bekijk een deel van de Vintage Collection op www.granger.com. Je vindt er onder andere een foto van Zeeuwse meisjes in de schoolbanken.