National Geographic introduceert fotorubriek voor lezers

De Nederlandstalige editie van National Geographic geeft voortaan niet alleen professionele maar ook vrijetijdsfotografen de kans hun foto’s te publiceren in het magazine. Lezers kunnen hun beelden insturen op de nieuwe fotosite NG FotoCommunity.
Deze nieuwe fotosite stelt gebruikers – professionele zowel als vrijetijdsfotografen – in staat foto’s te uploaden, foto’s van anderen te beoordelen, kennis van fotografie te delen en tips van experts te lezen. Gebruikers van de site maken kans maken op publicatie van hun foto’s in de Nederlandstalige editie van National Geographic Magazine. Aanmelden voor de site is gratis.

Twee maanden na de lancering van de NG FotoCommunity telt de site al meer dan 2300 gebruikers en ruim 13.500 foto’s. De beeldredactie van de Nederlandstalige editie selecteert daaruit elke maand enkele opnamen die een plek krijgen in de nieuwe gelijknamige fotorubriek, ‘FotoCommunity’. Adjunct-hoofdredacteur Paul Römer, verantwoordelijk voor de fotografie in de Nederlandstalige editie: “De kwaliteit van de inzendingen varieert nogal. Je ziet aardige kiekjes van huisdieren maar ook buitengewoon sterke portretten en reisfoto’s. Het is duidelijk dat fotografie lééft.”

In de rubriek ‘FotoCommunity’ zullen maandelijks twee, drie foto’s worden geplaatst, geselecteerd rond een door de redactie gekozen thema. Voor de reportages die de Nederlandstalige editie zelf initieert zal de redactie natuurlijk gewoon een beroep blijven doen op professionele fotografen, die hun sporen hebben verdiend in de (internationale) fotojournalistiek. Ideeën daarvoor en portfolio’s zijn, zoals altijd, welkom, aldus de redactie.

www.ngfotocommunity.net