National Geographic wil meer Nederlandse en Belgische foto’s

De Nederlandstalige editie van National Geographic roept Nederlandse en Belgische fotojournalisten op om nieuwe, nog niet gepubliceerde series in te sturen. Een selectie wordt mogelijk geplaatst in de rubriek ‘Fotograaf’.
National Geographic introduceerde in maart 2006 de rubriek Fotograaf. Waren deze pagina’s tot op heden gereserveerd voor series van fotografen die geregeld voor het Amerikaanse moederblad werken, nu wil de Nederlandstalige editie ook portfolio’s uit de Lage Landen afdrukken.

Om de Nederlandstalige editie een eigen gezicht te geven maakt de redactie al elke maand een reportage met een Nederlandse of Belgische invalshoek. Voorbeelden zijn verhalen over de haven van Rotterdam, een Vlaams archeologisch onderzoek in Turkije of een Nederlands ecotoerismeproject in Gabon. Voor de rubriek Fotograaf roept de redactie nu fotografen op om nieuw (en persoonlijk) werk te laten zien dat nog niet eerder is gepubliceerd.

Paul Römer, adjunct-hoofdredacteur en verantwoordelijk voor de fotoredactie: ‘Er is wat betreft onderwerpkeuze nauwelijks een beperking, maar de foto’s moeten wel passen in de visuele stijl van National Geographic: journalistiek, betrokken, maatschappelijk relevant, gericht op mens of dier in zijn omgeving. Het kan daarbij gaan om series die in boekvorm gaan verschijnen of die binnenkort worden tentoongesteld.’

Voor meer informatie kunnen fotografen contact opnemen met Paul Römer (020-3140911 en paul.romer@ngmag.nl).