Nederlanders dezer dagen actief in Parijs

Deze week is er flinke fotodrukte in Parijs: de beurs Paris Photo, een Photo off, een Print off, een driedaagse portfolio-manifestatie en dan nog overal in de stad de Mois de la Photo.
In het kader van de Mois de la Photo is er in het institut Neerlandais een tentoonstelling van Ellen Kooi en een presentatie met werk van Bas Princen.
(Maar vergeet de Andre Kertesz tentoonstelling in Jeu de Paume niet.)

Op de beurs Paris Photo, open vanaf woensdagavond, is het dit jaar dun wat Nederlandse galeries betreft, alleen Flatland heeft een stand.

Er is ook een Photo Off, elders in Parijs, met onder meer stands van Foam Editions, MKGalerie en Van Krimpen.

De in Amsterdam woonachtige Franse boekhandelaar Yannick Bouillis heeft in een ruimte vlakbij Père Lachaise een grote boekenbeurs georganiseerd onder de titel Offprint Photobook Fair (zie ook op Facebook).
Onder de vele participanten hier bevindt zich de Keulse boekhandel Schaden.com die onder meer presenteren: New Dutch School : Pip Erken – Remnants of the recent past Florian van Roekel – How Terry likes his coffee Thomas Manneke – Liege Judith van IJken – Mimicry Karianne Bueno – Asper Mirjana Vrbaski – Seven Verses of Emptiness.
Henk Wildschut presenteert er donderdag om 18 uur zijn nieuwe boek Shelter.

De eerste dagen van deze week is er dan al een grote portfolio viewing gaande, Lens Culture FotoFest Paris 2010, waaraan als reviewers onder meer Lars Boering, Marc Prüst en Maarten Schilt deelnemen.