Nederlanders winnen prijzen Amerikaans blad

Bij de jaarlijkse fotowedstrijd van Photo District News (PDN) zijn enkele Nederlandse fotografen als prijswinnaar verkozen. Barend van Herpe, Hans Neleman en Erwin Olaf zijn verkozen in de categorie Advertenties. Olaf haalde ook een vermelding in de categorie Persoonlijk. De deels in Nederland wonende Spaanse fotograaf Pep Bonet staat vermeld onder Fotojournalistiek.
De keus uit de inzendingen is gemaakt door een 19-koppige jury van Amerikaanse fotografen, fotoredacteuren, -curatoren en -archivarissen. De leden hebben in elke categorie een aantal beelden gekozen. De bezoekers van de website van PDN kunnen uit deze keus hun favorieten kiezen.
Barend van Herpe kreeg een vermelding voor een beeld dat hij met Annemarie van der Heijden maakte voor de Woonbeurs in de RAI vorig jaar. Hans Neleman is gekozen met een foto voor een Sony-campagne. Erwin Olaf viel op met een foto van zieke sigaretten in een ziekenhuis voor de campagne van Nicorette, een middel om te stoppen met roken.

Olaf is ook opgenomen in de rubriek Persoonlijk werk, met een close portret van een blauw gezicht met een rood kusmondje onder de titel Paradise Portrait/Smile. Pep Bonet dankt zijn vermelding aan een serie die hij in Sierra Leone maakte in het enige psychiatrische ziekenhuis aldaar, the Kissy Home.

Alle winnaars zijn te zien op de website van PDN.