Nederlands Fotomuseum biedt gratis online onderwijs fotografie

Via de nieuwe website www.fotoleren.nl biedt het Nederlands Fotomuseum gratis online fotografieonderwijs. Fotoleren.nl is een gratis digitale leeromgeving met lesstof over fotografie voor leerlingen, studenten en fotografieliefhebbers. Het persbericht hierover meldt: ‘Fotografie is overal. Je vindt fotografie op mobieltjes, in de krant, op posters in de stad. Fotografie is echter niet vanzelfsprekend, er is veel over te vertellen en te leren. Fotografie-educatie kan mensen niet alleen anders leren fotograferen, maar ze ook leren anders te kijken.’
Op Fotoleren.nl kunnen docenten zelf pagina’s samenstellen geheel op maat voor hun leerlingen of studenten, inclusief bronnen en lessen. De weblessen staan op zichzelf, maar vormen ook een mooie voorbereiding of afronding op de rondleidingen of workshops in het museum.

Aan de slag!
Fotoleren.nl is helemaal gericht op actieve lessen waarbij het geleerde direct in de praktijk gebracht kan worden. Dit kan door middel van oefeningen en werkstukken die gratis online gemaakt, gepresenteerd en gedeeld kunnen worden. Een docent kan een les beoordelen maar ook andere bezoekers kunnen bijdragen leveren door hun oordeel en commentaar te geven op de gepresenteerde werkstukken.

Fotoleren.nl is een initiatief van het Nederlands Fotomuseum in samenwerking met Spaarnestad Photo, Huis Marseille, FotoMuseum Antwerpen en Fotodok.
www.fotoleren.nl