Nederlands Fotomuseum en HP gaan samenwerken

Het Nederlands Fotomuseum en HP Nederland hebben een samenwerkings-overeenkomst voor drie jaar getekend. Hiermee is het Nederlands Fotomuseum verzekerd van een optimale (grootformaat) printing omgeving voor archivering, productie en een digitale printshop. Hiertoe wordt het museum uitgerust met diverse grootformaat fotoprinters, zoals de HP Designjet Z3100 en HP Photosmart B9180, aldus een persbericht. Tevens worden voor educatie- doeleinden HP Pavilion notebook PC’s en HP Photosmart A4 fotoprinters ingezet.
Het persbericht vervolgt:

"Het Nederlands Fotomuseum is verheugd omdat HP met zijn kennis en apparatuur het museum helpt een grote stap te maken in het digitale printtijdperk. De bezoeker profiteert daarvan vanaf half september in onze printshop waar tegen een betaalbare prijs een afdruk te koop is van een foto uit de museumcollectie." aldus Ruud Visschedijk directeur Nederlands Fotomuseum. Het Fotomuseum is het eerste museum in Nederland dat zijn bezoekers deze mogelijkheid biedt.

Robert Meulenbrug, directeur Imaging & Printing Group HP Nederland: “Dit initiatief van HP maakt deel uit van een wereldwijd programma om de toepassing van technologie te promoten op het gebied van de conservering, reproductie en waardering van internationale kunst. Het Nederlands Fotomuseum staat voor kwaliteit en innovatie en HP sluit hier perfect op aan met haar printing portfolio. Andere musea waar HP mee samenwerkt om kunst toegankelijker te maken voor het publiek zijn ondermeer de National Gallery in Londen, het Museu Nacional d’Art de Catalunya in Barcelona en het Kunsthistorisches Museum in Wenen.“

Over het Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum beheert ruim 130 archieven van Nederlands fotografen (ruim 3 miljoen negatieven) en heeft hiermee een rijk overzicht van 100 jaar Nederlandse fotografie-geschiedenis en geschiedenis in huis. De collectie bevat grote namen als Ed van der Elsken, Cas Oorthuys, Aart Klein en Frits Rotgans. Met het rijk geschakeerde tentoonstellingspro-gramma van historische en hedendaagse, Nederlandse en internationale fotografie en met het uitgebreide activiteitenpakket, is het Nederlands Fotomuseum dé plek voor de fotoliefhebber.

Over HP

HP maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten – van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT infrastructuur behoort HP tot ’s werelds grootste IT-bedrijven. HP behaalde wereldwijd een omzet van $ 110,4 miljard over de laatste vier kwartalen, eindigend op 30 april 2008. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl.