Nederlands Fotomuseum krijgt zwartwit entree

De wereldwijd bekende Rotterdamse vormgever Richard Hutten is gevraagd de entree van het Nederlands Fotomuseum in zwart-wit te ontwerpen, inclusief de museum-shop en het café.
Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam staat de komende drie jaar in het teken van ZWART/WIT, aldus een persbericht van het museum. Grote internationale en nationale fotografen, kunstenaars en vormgevers verbinden zich binnen dit thema aan tentoonstellingen en installaties. ZWART/WIT opende in januari 2012 met het indrukwekkende kunstwerk CHANCE van de Franse kunstenaar Christian Boltanski.

Als vervolg hierop wordt deze zomer ook de entree van het Nederlands Fotomuseum bij de programmering van ZWART/WIT betrokken. Hutten ontwerpt ook een speciale tafel voor het museum. Huttens stijl is uitgesproken, grensoverschrijdend en spraakmakend en sluit daarmee goed aan bij de ambities van het Nederlands Fotomuseum, aldus het persbericht: ‘Het bijzondere ontwerp is een echte eye catcher die de zichtbaarheid van het museum vergroot en de ZWART/WIT programmering versterkt. De nieuwe entree wordt op zaterdag 15 september 2012 feestelijk geopend.

Richard Hutten (1967) studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en verwierf met zijn ontwerpen al snel internationale faam. Zijn werken bevinden zich in talrijke vooraanstaande museumcollecties en over de hele wereld richt hij ruimtes in. Hutten ontwerpt voor verschillende merken, waaronder Droog Design, en is bovendien art director van het Nederlandse label NgispeN.