Nederlandse fotografie naar Photoville 2012 in New York

Op het fotofestival Photoville dat dit jaar voor het eerst zal plaatsvinden, is Nederland vertegenwoordigd door de reiscollectie van het FotoFestival Naarden 2011 en een expositie gepresenteerd door Noorderlicht. Er zal ook een tentoonstelling zijn van het project Wonder Of Woman, waarin 28 Nederlandse fotografen een hommage brengen aan de vrouw.
Bijzonder aan het festival is de expositieruimte: de meeste tentoonstellingen zullen te zien zijn in enorme zeecontainers in het Brooklyn Bridge Park in New York. Naast exposities zijn er op het fotofestival ook andere activiteiten zoals lezingen, discussiepanels, workshops en nachtprojecties.

FotoFestival Naarden toont de reiscollectie op het fotofestival Photoville dat is samengesteld door het curatorenduo Feiko Koster en Eduard Planting. De reiscollectie bestaat uit series van:
Gerwin Botterhuis, Joost van den Broek, Caren Huygelen, Christian Kryl, Lilith, Flokje van Lith, Lieve Prins, Mike Roelofs, Martin Roemers, Marie Cecile Thijs en Sander Troelstra.

Noorderlicht presenteert het project Cruel and Unusual, dat is georganiseerd door de curatoren Hester Keijser en Pete Brook, waarin we het rauwe leven achter de tralies en dikke gevangenismuren zien. De elf deelnemende fotografen zijn: Alyse Emdur, Amy Elkins, Araminta de Clermont, Brenda Ann Kenneally, Christiane Feser, Jane Lindsay, Natalie Mohadjer, Deborah Luster, Lizzie Sadin, Yana Payusova en Lori Waselchuk.

Het project Wonder Of Woman is samengesteld door curator en organisator Aloys Ginjaar. In het project brengen 28 Nederlandse fotografen een hommage aan vrouwen over de hele wereld.
Deelnemers aan dit project zijn: Aloys Ginjaar, Jenny Boot, Mathilde μP, Govert de Roos, Rinze van Brug, Carli Hermès, Cornelia Nauta, Nancy Schoenmakers, Gon Buurman, Dutch J. Den Hollander, Roger Neve, Speer, Jaap Bijsterbosch, Barend Houtsmuller, Lieve Prins, Paul Tolenaar. Frank van Delft/Karin Gunnarsson, Lilith, Annelies Rigter, Astrid Verhoef, Martin Dijkstra, Susanne Middelberg, Suzan van de Roemer, Bianca van der Werf, Tara Fallaux, Lenny Moeskops, Diederik Ingel, Maartje Roos en Shakiro Werleman.

Het fotofestival zal plaatsvinden van vrijdag 22 Juni tot en met 1 Juli 2012. Naast de Nederlandse inbreng zijn er ook tentoonstellingen van onder andere The Magnum Foundation, dat werk toont van Bruce Gilden en een tentoonstelling over de ramp op 9/11 gepresenteerd door The New York Times.

Photoville 2012