Netwerken bij Dutch Doc

De organisatie van de Dutch Doc Award 2012 heeft voorafgaand aan de uitreiking van de prijs op woensdag 6 juni een bijeenkomst georganiseerd met enkele debatten en presentaties.
Op de netwerkmidag van Dutch Doc op 6 juni in Amsterdam, voorafgaande aan de prijsuitreiking van de Dutch Doc Award 2012, zijn de hoofdredacteuren Philippe Remarque (de Volkskrant) en Frits van Exter (Vrij Nederland) te gast. Ze debatteren vanaf 17 uur over de plek van documentaire fotografie in de krant.

Verder in het middagdebat: Teun Voeten versus Rob Philip over de vraag wat documentaire fotografie is of zou moeten zijn.
En Frits Gierstberg met ontwerper Sybren Kuiper over de toekomst van het fotoboek.

Dat gebeurt allemaal in het Tropeninstituut in Amsterdam. PhotoQ maakt om 19 uur de winnaar van de publiekspoll voor de Dutch Doc Award bekend.
Tevens is een presentatie van het Mondriaan Fonds van een selectie van documentaire projecten die de laatste vijf jaar door hen zijn gefinancierd.

Vanaf 20 uur begint het officiële prijsuitreiking in de Grote Zaal van het Tropeninstituut. Er is een optreden van het Rietkwintet Calefax, er is een statement over documentaire fotografie van historicus en oud-museumdirecteur Valentijn Byvanck. Een talkshow met de zes genomineerden voor de Dutch Doc Award 2012.

En Ronald Plasterk die uiteindelijk bekend maakt wie de prijs van 20 duizend euro dit jaar wint.

Entree voor middag- en avondprogramma: tien euro.

Publiekspoll op PhotoQ: kies je favoriet voor de Dutch Doc Award 2012

Dutch Doc Award: Nominaties 2012