New York gaat 9/11 grootscheeps herdenken

De New York Times maakt melding van een grootscheepse herdenking van de aanslag op de Twin Towers, die dit najaar tien jaar geleden op 9/11 plaatsvond. Het programma is onderverdeeld in categoriën als Kunst (Art), Boeken (Books), Muziek en Dans. PhotoQ licht een paar opvallende fotografietentoonstellingen uit.
‘THE TWIN TOWERS AND THE CITY: PHOTOGRAPHS BY CAMILO JOSÉ VERGARÁ (Sept. 3-Dec. 4)
Vergara maakte gedurende vier decennia een studie van het World Trade Center. Vergara won o.a. de MacArthur Award prijs en maakt sociaal geangaeerde documentaires.
Museum of the City of New York, Fifth Avenue at 103rd Street, (212) 534-1672
mcny.org

‘REMEMBERING 9/11’ (Sept. 8-April 1)
Een tentoonstelling met foto’s gemaakt door professionals en amateurs in de nasleep van de aanval. Ook worden er aan politie en brandweerlieden geschreven brieven, objecten geïmproviseerde altaartjes, beeld en tekst uit uit The New York Times’ “Portraits of Grief” serie, foto’s van de Tribute in Light, en tekeningen van de National September 11 Memorial getoond.
New-York Historical Society, 170 Central Park West, at 77th Street
nyhistory.org

‘JOEL MEYEROWITZ: REMEMBERING 9/11 10 YEARS LATER’ (Sept. 11 at 7:30 p.m.)
Meyerowitz, de initiator van het World Trade Center Archive en fotograaf met onbeperkte toegang tot Ground Zero, presenteert 400 van de ruim 8000 foto’s die hij maakte van de herstel en schoonmaakwerkzaamheden gedurende acht maanden maakte. De beelden maken deel uit van ‘Aftermath’ serie.
92nd Street Y, 1395 Lexington Avenue
92y.org
&
New York University Open House, 528 LaGuardia Place, Greenwich Village – tot 13 oktober

nyu.edu
&
Edwynn Houk Gallery, 745 Fifth Avenue – van 10-17 september
houkgallery.com

‘SEPTEMBER 11’ (Sept. 11-Jan. 9)
Curator Peter Eleey probeert in zijn presentatie bewust ver weg te blijven van traditionele beelden van de verwoestingen. Hij verkent de verstrekkende gevolgen van 9/11 met meer dan 70 werken van ruim 41 kunstenaars, onder wieDiane Arbus, Janet Cardiff, John Chamberlain, Christo, William Eggleston, Felix Gonzalez-Torres, Thomas Hirschhorn, Alex Katz, Barbara Kruger, John Lennon en Yoko Ono. Slecht een werk, gemaakt door Ellsworth Kelly, werd gemaakt als directe reactie op de aanvallen.
MoMA PS1, 22-25 Jackson Avenue, Long Island City, Queens
ps1.org

Ga voor het gehele overzicht van activiteiten naar www.nytimes.com

>