NFM zoekt nieuw lid raad van toezicht

Het Nederlands Fotomuseum is op zoek naar een nieuw lid voor zijn Raad van Toezicht. Deze raad heeft de taak om toezicht te houden op het beleid van de directie en de gang van zaken in het museum. Wegens vertrek van een van de leden is er een vacature ontstaan.
De Raad van Toezicht is op zoek naar een jonge, enthousiaste fotograaf of beeldend kunstenaar die goed op de hoogte is van de ontwikkelingen in de fotografie en de prestaties van het museum op dit terrein kan beoordelen.

Tot voor kort werkte het museum als stichting met een bestuur. Dat model is nu omgezet naar een stichting met Raad van Toezicht. De vacature is ontstaan door het vertrek van Theo Baart, wiens zittingstermijn statutair is verstreken.

Wie geïnteresseerd is, kan een e-mail sturen naar Ruud Visschedijk, directeur van het museum, met een cv en een korte motivatie (rvisschedijk@nederlandsfotomuseum.nl). Voor vragen kunt u ook bij hem terecht. De kandidaten worden door een selectiecommissie beoordeeld.

Het Nederlands Fotomuseum is een van de toonaangevende instellingen op het gebied van de fotografie in Nederland. Sinds april 2007 is het museum gevestigd in het gebouw Las Palmas op de Wilhelminapier in Rotterdam. Daar werkt het intensief samen met LPII en de SKVR/BeeldFabriek.
Met zijn ruim 3 miljoen negatieven, afdrukken, dia’s, daguerreotypieën en fotoalbums heeft het museum zowel honderd jaar fotografie, als honderd jaar Nederlandse geschiedenis in huis. Het museum heeft een eigen restauratie-afdeling die werkt voor binnen- en buitenlandse opdrachtgevers. Het tentoonstellingsprogramma is aantrekkelijk en gevarieerd, waarbij dikwijls de grenzen van het medium worden opgezocht. Het kenniscentrum is met zijn nieuwe manier van presenteren door middel van interactieve installaties baanbrekend.