Nicole Segers winnaar bij Photo Reporter festival Baie de Saint-Brieuc

Afgelopen vrijdag zijn de 5 winnende fotografen van het internationale Festival Photoreporter in Baie de Saint Brieuc bekend gemaakt door curator en festivaldirecteur Marc Prüst. De Nederlandse fotografe Nicole Segers was daarbij een van de gelukkigen.

De overige winnaars waren Bruno Boudjelal, die won met een project over de Parijse buitenwijken, Philippe Chancel met een project over de Jordaanvallei, James Whitlow Delano en zijn serie over de armoede aan het andere eind van de consumptiemaatschappij en als laatste Peter Dicampo die mislukte ontwikkelingshulp fotografeert.

Segers won met haar project Seven Borders. Voor dit project ging Segers naar de Balkan om te kijken hoe de nieuwe landsgrenzen die zijn ontstaan door de verscheidene conflicten invloed hebben gehad op de omgeving. Thema’s in de serie zijn de onveranderde landschappen waarin toch de sporen van de turbulente historie van de gebieden zijn te zien. Ook de gevolgen voor het leven van hen die op en rond deze nieuwe grenzen wonen staan centraal.

Het festival zal plaatsvinden van 11 oktober tot 2 november 2014 in Baie de Saint-Brieuc.

www.festival-photoreporter.fr