NIDF organiseert twee seminars

Het Nederlands Instituut Digitale Fotografie (NiDF) organiseert begin december twee studiedagen over fotobewerking en over het maken van professionele fotoalbums.
Op woensdag 2 december 2009 vindt de seminar plaats over de mogelijkheden en grenzen van de aanpassingen en bewerkingen van foto’s. Waarom worden foto’s aangepast en wat zijn de technische methodes om het te doen?

Onderwerpen en sprekers:

• Eduard de Kam over fotomanipulatie

• Fotograaf Kirsten Wilmink vertelt over haar werk

• Wacom over de mogelijkheden van de nieuwste tabletten.

• Wieger Poutsma van FISK Imaging zal uitgebreid ingaan op de mogelijkheden die de computer biedt, zowel fotomontages aan de hand van werk dat FISK voor Erwin Olaf heeft gedaan, als de mogelijkheden van CGI in combinatie met fotografie komen aan de orde.

Plaats: het NIDF, tijd: van 10:00 tot ongeveer 15:30, kosten € 65,- exclusief btw.

Het seminar ‘Professionele Fotoalbums maken’ vindt plaats op woensdag 9 december 2009.

Fotoalbums maken kan de fotograaf doen om zijn eigen werk te presenteren of te verkopen, maar het is ook mogelijk dat de fotograaf optreedt als bemiddelaar en bijvoorbeeld via zijn website aan zijn klanten de mogelijkheid biedt om zelf fotoalbums samen te stellen en te laten maken. In beide gevallen heb je voor een deel met dezelfde technieken te maken, dit seminar probeert daar het een en ander van te laten zien.

Het NIDF seminar Professionele Fotoalbums Maken geeft inzicht in de creatieve mogelijkheden en kosten van software voor het samenstellen van albums. Ook wordt er ingegaan op de kwaliteit van de verschillende afdruk- en afwerkmogelijkheden, de verkoop van fotoalbums en de eisen die aan digitale bestanden gesteld dienen te worden. In samenwerking met een aantal prominente fabrikanten en leveranciers krijg je niet alleen een theoretisch overzicht van alle mogelijkheden, maar wordt ook een groot aantal praktijkvoorbeelden getoond. Elke deelnemer ontvangt een aantal voorbeelden van succesvolle toepassingen plus gratis software om zelf fotoalbums samen te stellen en een eigen web-portal in te richten.

Plaats: het NIDF, tijd: van 13:00 tot 17:00 uur; kosten € 65,- ex btw.

Aanmelden en meer informatie via: www.nidfwebwinkel.nl