Niek Woudenberg Prijs 2012 voor fotoboek

De Niek Woudenberg Fotoprijs staat dit jaar in het teken van het fotoboek. De prijs zal worden toegekend aan een publicatie bestaande uit foto’s met al dan niet tekst en een Utrechts (stad en ommelanden) thema. Het boek moet officieel zijn uitgebracht voor de publieke markt en voorzien van ISBN-nummer. Het boek zal worden beoordeeld op zowel de fototechnische als de grafische vormgeving.
De Niek Woudenberg prijsis genoemd naar de Utrechtse fotograaf en wordt gefinancierd uit het legaat Woudenberg-Slijpe. De prijs is bedoeld om de fotografie in het Utrechtse te bevorderen. De prijs van €5000,- wordt eens in de twee jaar toegekend.

Inzending staat open voor fotografen en/of grafisch vormgevers die menen met hun in te zenden publicatie aan professionele kwaliteitscriteria te kunnen voldoen: jong en oud, professional en autodidact.De oproep voor inzendingen wordt in het najaar van 2011 gepubliceerd in BK informatie en de Volkskrant. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de eigen SKU website en de diverse mogelijkheden van social media.

De jury zal bestaan uit een professioneel fotograaf, een professioneel grafisch vormgever en een Utrecht kenner.

De organisator van de prijs, Stichting Kunstcollecties Utrecht, stelt zich ten doel Utrechtse kunst uit de twintigste eeuw bijeen te brengen, te conserveren, er onderzoek naar te doen en hierover te publiceren.

Meer informatie over de prijs: www.kunstcollecties-utrecht.nl
Meer over Niek Woudenberg: www.kunstcollecties-utrecht.nl/Collectie%20Woudenberg.htm