Nieuw bestuur voor NVF

Hans Kouwenhoven en Werry Crone kunnen het ietsje rustiger aan gaan doen. De Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten, een sectie van de journalistenvakbond NVJ, heeft een nieuw bestuur, dat aantreedt na de bestuursvergadering van 23 april.
Kouwenhoven en Crone hebben het bestuur sinds 1997 getrokken. De uitnodiging voor deze bijeenkomst vermeldt tevens dat Jeroen van der Meyde en Ed Oudenaarden aftreden die sinds enkele jaren in het bestuur zaten. En ten slotte treedt ook Jaap Herschel af, als bestuurder in de NVJ namens de fotografen.

Cees van Alten (foto) wordt de nieuwe NVF-voorzitter. Hij is al een aantal jaren bestuurslid en heeft ook namens de NVF zitting in het bestuur van de auteursrechtenorganisatie Nieuwswaarde. Van Alten is fotograaf te Haulerwijk.

In de uitnodigingsbrief stelt de NVF de overige nieuwe bestuursleden voor:

Eric Brinkhorst (1966)
Volgt de Middelbare Ondernemersschool en de Fotovakschool. Vanaf zijn 19e werkt hij als zelfstandig fotojournalist en begint bij dag- en weekbladen van Wegener/TcTubantia. Als freelance fotojournalist is hij werkzaam voor AD, NRC, ANP, voor diverse vakbladen, tijdschriften en overheidsinstellingen;

Sake Elzinga (1959)
Werkt na de fotovakschool sinds 1978 professioneel in de fotografie, eerst een drietal jaar in vaste dienst bij diverse fotobedrijven. Vanaf 1981 werkt hij als zelfstandig fotojournalist, hij is vanaf 1986 vaste freelance fotograaf voor NRC Handelsblad. Hij is allround gespecialiseerd.

Michael Kooren (1953)
Begint in 1976 in Amerika tijdens zijn studie Engels als fotograaf voor Gainsville Sun. Na twee-en-half jaar komt hij terug naar Nederland om zijn studie af te maken. In 1980 gaat hij verder als fotojournalist voor het Utrecht Nieuwsblad. Vervolgens werkt hij als freelancer voor NRC Handelsblad, AD en Reuters. Sinds ruim twee jaar werkt hij ook als docent reportage aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Joep Lennarts (1958)
Begint na zijn studie geschiedenis in 1981 als redacteur bij Brabants Dagblad. Werkt vanaf 1986 als zelfstandig gevestigd fotograaf in ’s Hertogenbosch, is een achttal jaren vaste freelancer bij de Volkskrant en werkt vanaf 1997 aan tentoonstellingen en projecten. Hij voert een aantal opdrachten uit die tot publicatie in boekvorm leiden. Sinds 1990 werkt hij de helft van zijn tijd als freelance fotojournalist voor Brabants Dagblad en verder voor een groot aantal culturele instellingen.

Gerard Til (1953)
Is autodidact en begint in 1976 als freelancer voor het Nieuwsblad van het Noorden en educatieve uitgeverijen. Richt in Groningen in 1981 fotopersbureau EFG op. Werkt voor regionale en landelijke media, later ook op contract voor Reuters. Verhuist in 1991 naar Utrecht. Is werkzaam als fotoredacteur en fotojournalist voor diverse media waaronder Het Financieele Dagblad, FNV en diverse bedrijven en uitgeverijen. Is sinds 20 jaar verbonden aan Hollandse Hoogte.