Nieuw boek in Sochi Project: KIEV

Het uitvouwboek KIEV is het derde deel in The Sochi Project Sketchbook Series van Rob Hornstra en Arnold van Bruggen. Het laat een zomers Sochi zien en is tevens een lofzang aan analoge fotografie, zo lezen we in een perbericht dat als stellig motto voert: ‘Analoge fotografie weerspiegelt het echte leven, meer dan digitale fotografie dat ooit zal doen.’
Het bericht meldt verder:

In de zomer van 2011 valt fotograaf Rob Hornstra als een blok voor een veertig jaar oude KIEV middenformaatcamera, die hij cadeau krijgt van een vriend in de Russische badplaats Sochi. In de dagen daarna struint hij de stad af en fotografeert dingen die hij door de lens van zijn eigen Mamiya-camera nooit eerder had gezien. Bij thuiskomst blijkt, na het ontwikkelen van de filmrollen, het filmtransport van de KIEV-camera defect.

KIEV is het derde deel in The Sochi Project Sketchbook Series. Deze serie biedt ruimte aan kleine, waardevolle verhalen, waar op andere plekken weinig ruimte voor is. Eerder verschenen Life here is serious en Safety First. Deze laatste won onlangs de Magnum Expression Award.

The Sochi Project (Arnold van Bruggen & Rob Hornstra) documenteert tussen 2009 en 2014 de regio rond de Russische stad Sochi, waar in 2014 de Olympische Winterspelen plaats vinden.

www.thesochiproject.org