Nieuw boek Nickel van Duijvenboden

Vandaag is het nieuwe boek van Nickel van Duijvenboden, Geen spiegel kan je behoeden, gepresenteerd op de Sunday Book Fair in het Stedelijk Museum in Amsterdam.
In 2003 publiceerde Van Duijvenboden De grote afwezige, een essaybundel waarmee hij afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag als ‘fotograaf zonder foto’s’.

Over zijn nieuwe boek schrijft hij:
‘Geen spiegel kan je behoeden is een keuze uit ruim honderd korte teksten die ik tussen mijn twintigste en en zijn vijfentwintigste schreef. In november 2001 nam ik me voor om, in zo weinig mogelijk woorden en bij voorkeur op de dag zelf, de voorvallen vast te leggen waarvan ik wist dat ze een spoor na zouden laten. Zo ontstond op natuurlijke wijze een compact archief van schijnbare ‘incidenten’, waarin het zelfbewustzijn een wig drijft in de werkelijkheid.’

Meer informatie: www.nickelvd.nl