Nieuw Brits beeldbureau voor de betere fotografie

Het British Journal of Photography maakt melding van de oprichting van Lensmodern, een beeldbureau dat zich richt op kwaliteit. Het is de enige beeldbank in Groot Britannië waarvan de prijzen en voorwaarden zijn goedgekeurd door de British Association of Photographers.
Lensmodern is bedacht door een groep fotografen die ontevreden waren over de werkwijze van bestaande bureau’s en invloed willen houden over het gebruik van hun foto’s.

De eerste vijftig fotografen die zich na uitnodiging exclusief door Lensmodern laten vertegenwoordigen krijgen een aandeel in het bedrijf. Inmiddels hebben zich veertig fotografen aangemeld en staan er vijfduizend beelden online. Er is onder andere werk van de Nederlandse fotografen Arnout Overbeeke, L.J.A.D. Creyghton en Jaap Vliegenhart te vinden.

Max Forsythe, mede-oprichter en manager van Lensmodern, gaat er vanuit dat de deelnemende fotografen onder deze voorwaarden wel hun beste werk willen aanbieden. Volgens hem brengen zij normaliter vooral hun tweederangs werk onder bij beeldbanken. Afgesproken is dat de fotografen zestig procent van de opbrengsten ontvangen. Lensmodern wil ook drukken aan verzamelaars gaan verkopen.

• Informatie en beelden bij: www.lensmodern.com