Nieuw bureau De Beeldunie ‘antwoord op verarming fotografie’

In een tijd waar fotografieprijzen onder druk staan en waarin databases verstopt raken door een dagelijks bombardement van nieuw en ongeredigeerd materiaal biedt De Beeldunie een alternatief. Met een gepaste vergoeding voor de fotograaf en een overzichtelijke database met sublieme kwaliteitsfotografie van Nederlandse bodem is De Beeldunie een serieuze nieuwe speler in het Nederlandse medialandschap, zo stelt een persbericht van het fotobureau.

Het bericht vervolgt:

Eike den Hertog, oprichter De Beeldunie: “Bij De Beeldunie zetten we goede foto’s centraal en bieden deze aan voor een eerlijke, duurzame prijs. We breken daarmee een lans voor de professionele fotograaf. Fotografie begint het kind van de rekening te worden in een periode waarin mediabudgetten slinken. Aan de andere kant is er een sterk visuele maatschappij aan het ontstaan waar het woord ondergeschikt raakt aan het beeld. Wij snappen en erkennen de frustratie van alle partijen en spelen hierop in.”

Kwaliteitsbeeldbank

Door de juiste fotografen en hun oeuvre te selecteren en deze samen te brengen in een kwaliteitsbeeldbank zal De Beeldunie hét adres worden voor kwaliteitsfotografie in Nederland van fotografen die zich gespecialiseerd hebben in journalistieke fotografie, dagelijks leven, portret-, straat-, architectuur- of documentaire fotografie. De Beeldunie richt zich op afnemers die zich willen onderscheiden met kwalitatief hoogwaardig beeldmateriaal. De Beeldunie waarborgt deze kwaliteit en zal dagelijks met nieuwe, unieke en geredigeerde reportages en foto’s komen.

Selectie fotografen en hun beste foto’s

De beste fotografen en de beste foto’s worden via een slimme en overzichtelijke online beeldbank beschikbaar gesteld. Het vinden van hoogwaardige foto’s wordt daarmee een stuk makkelijker. Dit is mede te danken aan de persoonlijke benadering van De Beeldunie. Naast het vrije werk dat de fotografen regelmatig zullen leveren, kunnen fotografen ook geboekt worden via De Beeldunie waarbij De Beeldunie verantwoordelijk is voor organisatie en afhandeling. Via De Beeldunie kunnen fotografen tevens geboekt worden en (bedrijfs)opdrachten worden uitgezet. De Beeldunie zorgt voor de afhandeling en organisatie.

Top fotografen

Inmiddels hebben 33 van de beste Nederlandse fotografen die erkenning ontvingen van de Zilveren Camera en World Press Photo zich aangesloten. Eind van het jaar verwacht De Beeldunie 75 top fotografen te mogen vertegenwoordigen. Om de exclusiviteit en kwaliteit te waarborgen zal dit aantal ook niet groter worden.

Op dit moment heeft De Beeldunie meer dan 30.000 beelden in de database. Naar verwachting loopt dit aantal op tot 100.000 eind dit jaar waarmee De Beeldunie het op twee na grootste algemene foto-agentschap van Nederland zal zijn.

 www.debeeldunie.nl