Nieuw collectief richt zich op straatfotografie

Caspar Claasen, Peter Gerritsen, Regina van der Kloet en Peter de Krom hebben hun krachten gebundeld in ECHIE, een collectief dat probeert een representatief beeld te geven van de huidige Nederlandse ongeposeerde fotografie, ook wel straatfotografie genoemd, aldus hun persbericht (en gezien de meegestuurde foto van Peter Gerritsen komen ze ook wel eens over de grens).

Het bericht vervolgt:

Dit genre heeft verschillende kanten die de vier, elk op hun eigen manier, belichten. Zijn zien ongeposeerde fotografie meer als een methode dan een stijl: onderwerp en omgeving kunnen variëren, het gaat om het vastleggen van een spontaan moment, het bijzondere en surreële element in de dagelijkse werkelijkheid.

ECHIE onderzoekt details van onze huidige samenleving en de relaties tussen mensen en hun dagelijkse omgeving. Spontaniteit, bijzondere waarneming en het openstaan voor alles wat er mogelijkerwijs kan gaan gebeuren staan hierin centraal.

Van 7 september t/m 19 oktober a.s. is de eerste ECHIE expositie te bekijken bij galerie Qlick Editions, Gerard Doustraat 134, Amsterdam.
De opening van de expositie, tevens ECHIE’s lanceerfeestje, is op 7 september, van 17:00 tot 20:00 uur.

www.echie.nl
www.qlickeditions.com