Nieuw internationaal evenement met fotografen in Maastricht

Op zondag 3 en maandag 4 oktober 2010 vindt in het Maastrichtse Bonnefantenmuseum Imagination 2010 plaats, een nieuw internationaal evenement voor vakfotografen, beeldmakers en professionele creatievelingen, aldus een persbericht. Het programma staat in het teken van kennisuitwisseling. Een aantal topfotografen verzorgt spreekbeurten en inspirerende workshops, onder wie Yervant, Michael Grecco, Tom Hagemeyer en Carli Hermès. Organisator is de sir Lyone Foundation, een initiatief van Roy Wanders (Roy Wanders Studio voor Fotografie) en Niels Klinkhamer (Klinkhamer Conference Management).
Het persbericht vervolgt:

Yervant en Grecco op zondag
Imagination 2010 presenteert een even gemêleerd als hoogwaardig sprekersgezelschap. De Australische topfotograaf Yervant tilt huwelijksreportages naar grotere hoogten. Met zijn onconventionele avant-gardebenadering van de traditionele huwelijksfoto hebben zijn reportages een verrassend frisse signatuur. Michael Grecco is van een heel andere slag. De Amerikaan maakte de succesvolle switch van pers- naar celebrityfotograaf en heeft inmiddels tal van prestigieuze magazinecovers op zijn naam staan. Met Naked Ambition produceerde de als verfijnd en kunstzinnig te boek staande Grecco een koffietafelboek van statuur. Het boek verzamelt meer dan 200 portretten van sleutelfiguren uit de Amerikaanse seksindustrie. Yervant en Grecco etaleren op de zondag hun kunsten door ‘live on stage’ met een model aan de slag te gaan.

Hagemeyer en Hermès op maandag
Imagination 2010 mag zich ook op de aanwezigheid van de Duitse kunst- en modefotograaf Tom Hagemeyer verheugen. Hagemeyer studeerde eerst grafisch design en vrije schilderkunst, waarna de sympathieke en eigenzinnige fotograaf zich op (mode)fotografie toelegde. Tussen al het internationale fotografiegeweld mag een vaderlandse noot niet ontbreken. Carli Hermès, gewezen jurylid van het tv-programma Holland’s Next Topmodel, tekent voor de Nederlandse inbreng. De veelzijdige Hermès verzorgde als foto- en videograaf al tal van internationale reclamecampagnes, modereportages, commercials en videoclips. Ook Hagemeyer en Hermès fotograferen ‘live on stage’ een model en wel op de maandag.

Imagination 2010
Imagination 2010 is een ambitieus concept van de initiatiefnemers Roy Wanders en Niels Klinkhamer. De twee hebben de handen ineengeslagen om een voor Europa uniek beeldevenement te organiseren met topsprekers en internationale allure. Doel is vakfotografen en beeldmakers bij elkaar te brengen in een inspirerende setting, waarin kennisuitwisseling centraal staat. Het unieke evenement krijgt met het Bonnefantenmuseum een even bijzondere als toepasselijke locatie. Met het jaarlijks te organiseren Imagination 2010 levert de organisatie bovendien een waardevolle bijdrage aan de nominatie van Maastricht voor de titel Culturele Hoofdstad 2018. Voor meer informatie, aanmelding en inschrijving voor het congres verwijst de congresorganisatie naar www.imaginationconference.eu