Nieuw Nederlands agentschap: Image Partners

Sinds kort is er een nieuw agentschap actief in Nederland, Image Partners, geleid door Eric van Bentum. Het bedrijf begint met buitenlands aanbod, maar wil ook Nederlandse fotografen in het buitenland gaan vertegenwoordigen.
Image Partners is agent van het Independent Photographers Network (IPN), onderdeel van VNU’s Marketing/Media and Arts Group, waaronder ook het Photo District News Magazine en PDN Online vallen. In het IPN zitten veel gerenommeerde fotografen waaronder Caleb Kenna, Cary Wolinsky, Theo Anderson, Edward McCain, Paul Shambroom (momenteel met een expositie in het Nederlands fotomuseum in Rotterdam) en agentschappen als Aurora.

Image Partners is ontstaan vanuit de gedachte dat er bij een toenemend aantal afnemers behoefte bestaat aan alternatieven voor het doorzoeken van databases met miljoen(en) beelden. ‘Onze slogan luidt: minder zoeken voor meer geschikt beeld’, aldus een persbericht, dat vervolgt: ‘We beginnen met de collectie van de bij IPN aangesloten fotografen en agentschappen en hopen in het najaar een eigen collectie van Nederlandse fotografen via de aangesloten agentschappen, in het buitenland te kunnen verkopen.’

Meer informatie: www.image-partners.nl