Nieuw recordjaar voor Foam

Foam_Fotografiemuseum Amsterdam heeft voor de achtste maal een recordaantal bezoekers getrokken, met in 2009 maar liefst 193.956 fotografieliefhebbers. Ruim 60.000 meer dan in 2008.
Het retrospectief ‘Richard Avedon – Photographs 1946 – 2004′ dat van van februari t/m mei te zien was, had met een constante rij bezoekers voor de kassa, zeker een aandeel in deze toename. De succesvolle tentoonstelling van mode- en portretfotograaf Richard Avedon, die wereldwijd slechts op zes plekken getoond werd, was met Amsterdam voor het laatst in Europa te zien.

Naast de enorme belangstelling voor het retrospectief van Richard Avedon was er vanwege de zeer diverse programmering ook veel herhaalbezoek. Andere tentoonstellingen die veel publiek genereerden, waren die van Massimo Vitali, Guy Tilim, Charlotte Dumas en Sanne Sannes. Foam toonde naast grote internationale namen het afgelopen jaar ook onbekend talent in kleine, snel wisselende tentoonstellingen.

In 2010 brengt Foam wederom een gevarieerd programma met in de zomer een overzichtstentoonstelling van Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin en in het najaar is de Nederlandse fotograaf Johan van der Keuken te zien. ?Ook staan er onder andere tentoonstellingen van Ari Marcopoulos, Paul Graham, Cuny Janssen, Hans van den Boogaard, Jim Goldberg en Ahmet Polat op het programma. En tot die tijd is de onlangs geopende expositie van Alexander Rodchenko te bewonderen, die nog te zien zal zijn tot en met 17 maart 2010.

Foam_Fotografiemuseum Amsterdam: Recordjaar