Nieuwe Belgische prijs: tentoonstelling in Paleis voor Schone Kunsten

Bozar en Nikon roepen een nieuwe jaarlijkse prijs voor kunstfotografie in het leven, de Monography Series Award. De laureaat, gekozen door een multidisciplinaire jury, krijgt een solotentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.
Met de Monography Series Award willen Nikon en Bozar elk jaar het werk van één Belgische fotograaf in de kijker zetten door middel van een solotentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten. Bij bestaande fotografieprijzen worden vaak slechts enkele beelden gekozen. De nieuwe prijs is ontstaan vanuit de idee om het werk van een fotograaf meer uit te diepen en het publiek een breder inzicht te geven in diens oeuvre, aldus een persbericht.

Belgische fotografen worden uitgenodigd om een portfoliodossier van 10 à 20 foto’s in te dienen. Uit alle inzendingen zal een panel de artistieke, maatschappelijke en filosofische gelaagdheden bekijken in elk werk en een inspirerend voorstel selecteren.

Op de Monography Series Award staat geen leeftijd of thema, maar er wordt wel gekozen voor artistieke fotografie. De voorgestelde tentoonstelling moet een interessant thema duiden en de beelden moeten een sterke artistieke inbreng tonen.

De multidisciplinaire jury bestaat uit Dorian van der Brempt (Directeur De Buren), Stefan Schöning (productdesigner), Tino Biddeloo (Silver Junkie), Marie Jo Lafontaine (kunstenares), Jean-Marc Bodson (le 75) en Maarten Goossens (Nikon).

Meer informatie: Bozar