Nieuwe cinemacamera Canon EOS C100 Mark II

Vandaag is de nieuwe cinemacamera Canon EOS C100 Mark II aangekondigd. Het nieuwe instapmodel van de filmcamera’s van Canon is grondig aangepakt met onder andere een betere signaalverwerking, meer mogelijkheden in het opslaan van de films en is als eerste filmcamera van Canon met Wifi uitgerust.

Technologisch komt de EOS C100 Mark II meer overeen met het vlaggenschip van de serie, de EOS C500. De nieuwe C100 heeft een Super 35mm CMOS met 8,3 miljoen pixels en een Digic DV 4 processor om de beelden te verwerken. Daardoor loopt het ISO-bereik nu van 320 tot en met 102.400. Bovendien zorgt een nieuw beeldverwerkingssysteem voor vermindering van moiré en aliasing. Voor een snelle scherpstelling heeft de Canon EOS C100 Mark II de Dual Pixel CMOS AF.

De camera kan gelijktijdig Full HD-video vastleggen in zowel MP4 (maximaal 35 Mbps) als AVCHD (maximaal 28Mbps) met framerates tot 60P. Een belangrijke vooruitgang is dat de EOS C100 Mark II nu HD en SD opnames apart kan opslaan op aparte SD-geheugenkaarten. Bovendien kunnen de SD-opnames via Wifi gelijk worden verzonden naar een FTP-server, wat voor nieuwsreportages erg handig is. Wifi kan ook worden gebruikt om de camera via een browser te bedienen, waardoor de C100 Mark II ook op moeilijk te bereiken plaatsen is te gebruiken.

Daarnaast heeft Canon het scherm van de C100 Mark II verbeterd. Dat kantelt nu opzij voor een beter overzicht en is voorzien van een OLED. De verbeterde elektronische zoeker heeft een grotere oogschelp. Tot slot is de audio afgestemd op de microfoon in de handel unit. Een nieuwe ingebouwde microfoon is eveneens beschikbaar.

De Canon EOS C100 Mark II is vanaf januari 2015 beschikbaar en heeft een adviesverkoopprijs van €4999.