Nieuwe directeur Fotomuseum Den Haag

Het Gemeentemuseum Den Haag, en verwante musea als GEM, Fotomuseum Den Haag, GEMAK en Escher in het Paleis, krijgt een nieuwe directeur: kunsthistoricus Benno Tempel. Dat maakte de Raad van Toezicht van het museum vandaag bekend. Hij volgt met ingang van 1 januari 2009 Wim van Krimpen op. Tempel (1972) is sinds 2006 werkzaam als conservator tentoonstellingen bij het Van Gogh museum.
De nieuwe directeur studeerde kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam, met als afstudeerrichting Beeldende Kunst Nieuwste Tijd, waarbinnen hij zich specialiseerde in de schilderkunst van de negentiende eeuw. Momenteel werkt hij aan zijn proefschrift Nederlandse kunstkritiek van de 19e eeuw, waarop hij in 2009 verwacht te promoveren.

Benno Tempel begon zijn loopbaan als gastconservator in het Dordrechts Museum, waar hij tekende voor de tentoonstelling Paul Gabriël. Colorist van de Haagse School. Daarna werd hij assistent-conservator in het Van Gogh-museum, waar hij verantwoordelijk was voor het niet-Van Gogh-deel van de collectie en verbond hij zich als wetenschappelijk medewerker aan het Rijksmuseum. In deze periode fungeerde hij ook als conservator / manager van het Museum Mesdag in Den Haag. Van 2000 tot 2006 was hij als conservator tentoonstellingen verbonden aan de Kunsthal Rotterdam. Vervolgens werd hij conservator tentoonstellingen bij het Van Gogh museum.