Nieuwe flitser en microfoon van Canon

Canon heeft een aantal nieuwe accessoires aangekondigd waarvan de Speedlite 600EX II-RT en de Directional Stereo Microphone DM-E1 het meest interessant zijn voor de professionele beeldmaker. De flitser is een vernieuwd model, met als voornaamste verbetering dat er meer geflitst kan worden bij continue opnames. De microfoon is nieuw voor Canon en kent drie instellingen om het geluid gericht of minder gericht op te nemen. Beiden zijn vanaf juni 2016 te koop. De Canon Speedlite 600EX II-RT heeft een adviesprijs van €719,99 en de Canon Directional Stereo Microphone DM-E1 moet €369,99 gaan kosten.

Het persbericht van Canon:
Speedlite 600EX II-RTEen wereld aan belichtingsmogelijkheden – de Speedlite 600EX II-RT
De Speedlite 600EX II-RT levert ongeëvenaarde prestaties en is daarmee de perfecte partner voor de EOS-1D X Mark II, het topmodel onder de EOS-camera’s. Met 50 procent meer flitsen bij continu-opnamen in vergelijking met de voorganger en een 100 procent toename bij gebruik met de nieuwe CP-E4N1 garandeert deze flitser dat je nog meer van de actie kunt vastleggen. De nieuwe en verbeterde technologie voor warmtemeting voorkomt oververhitting en maakt langere flitsreeksen mogelijk.

Een richtgetal van 60m bij ISO 100 stelt je in staat je onderwerp over een groot aantal afstanden en binnen een breed beeldveld te belichten – ideaal om alle aanwezigen tijdens een huwelijk vast te legen. Dankzij een groot bereik van 20mm tot 200mm – of 14mm via de ingebouwde adapter – kunnen fotografen eenvoudig regelen hoe het licht over een onderwerp wordt verspreid.

Voor creatieve belichtingen is de flitser uitgerust met een wireless slave-functie, zodat fotografen de beste resultaten behalen bij off-camerabelichting. De door Canon ontwikkelde afstandsbediening met radiosignalen vergroot de creatieve vrijheid en stelt fotografen in staat stemmings- en sfeerbelevingen binnen een scène op te bouwen door vanaf 30 meter afstand een belichting van rondom te simuleren. Voor fascinerende multi-flitserfotografie kunnen tot maximaal 15 Speedlites2 tegelijk off-camera worden gebruikt – ideaal bij het fotograferen van interieurs.

De nieuwe en meegeleverde SBA-E3-adapter biedt portretfotografen meer vrijheid om het licht via wanden en plafonds te laten weerkaatsen en zo een zachter, veel natuurlijker resultaat te krijgen, terwijl de roterende, indirecte flits ongewenste schaduwen elimineert. De nieuwe, klikbare kleurenfilters helpen het flitslicht af te stemmen op het omgevingslicht.

Directional Stereo Microphone DM-E1 EOS 80D FSL BEAUTYSuperieure geluidskwaliteit – de Directional Stereo Microphone DM-E1
De DM-E1 is een compacte stereorichtmicrofoon met uitzonderlijke prestatie voor die scènes waar de kwaliteit van het geluid net zo belangrijk is als die van de beelden. De DM-E1 is ontworpen als aanvulling op de geluidskwaliteit van de EOS- modellen en is een veelzijdige, hoogwaardige microfoon die kan worden gebruikt bij het vastleggen van een breed scala aan onderwerpen.

Het klassieke ontwerp van de DM-E1 biedt drie instellingen voor het vastleggen van het geluid, zodat de videograaf bij de geluidsregistratie keuze heeft uit verschillende richtingspatronen. De Mono-modus is het meest geschikt voor het vastleggen van een geluidsbron recht voor de camera, zoals een presentator of verslaggever, en zorgt voor afscherming van andere geluiden in hun omgeving. Met de 90- en 120-graden modi wordt stereogeluid vastgelegd van bronnen die zich binnen een breder gebied bevinden, zoals een orkest in een concertzaal.

De ingebouwde bevestiging met trillingdemper zorgt dat geluid afkomstig van de camera en de zoomlens op effectieve wijze wordt gereduceerd. De registratie van windruis wordt voorkomen dankzij het windscherm. Met een frequentiebereik van 50 Hz tot 16 kHz kan de microfoon een breed klankbereik vastleggen, terwijl de signaal/ruisverhouding van 66 dB en de gevoeligheid van -42 db laten horen dat gebruikers beschikken over een gevoelige microfoon met minimale vervorming.
Uiterst compact, ideaal voor onderweg

De DM-E1 is een van de kleinste en lichtste microfoons van dit type en dat maakt dit model perfect voor opnamen onderweg. Dankzij de 3,5 mm audioplug kan de microfoon bij een groot aantal compatibele Canon EOS-camera’s worden gebruikt.

Speedlite 600EX II-RT – de belangrijkste kenmerken:
- Sneller en langer fotograferen
- Betrouwbare prestaties – zowel on- als off-camera
- Creatieve off-camerabelichting vanuit elke richting met wireless
afstandsbediening
- Krachtige prestaties – met een richtgetal 60 (m, ISO100)
- Gebruiksvriendelijk, met intuïtieve bediening en een infodisplay

DM-E1 – de belangrijkste kenmerken:
- Compact ontwerp in ‘shotgun’-uitvoering
- ‘Shotgun’, 90° en 120° stereo-instellingen
- 50 Hz tot 16 kHz frequentiebereik
- 66 dB S/R-verhouding, -42dB gevoeligheid
- CR2032-lithiumbatterij

canon.nl