Nieuwe fotogalerie in Den Haag

De Haagse wethouder van cultuur, binnenstad en de internationale zone, Marjolein de Jong, opent op zaterdag 25 juni in Scheveningen de galerie Sophie Maree. Initiatiefnemers zijn de fotografen Muriel Mager en Ronald Schmets.
Het persbericht van de galerie:

Het gebied aan de tweede binnenhaven in Scheveningen is op dit moment enorm in ontwikkeling. Oude panden maken plaats voor nieuwbouw, nieuwe winkels en restaurants vestigen zich er en het is langzamerhand een nieuw toeristisch gebied aan het worden. Tussen de boulevards, zeilboten en terrassen ontbreekt nog een ding: de kunst. Muriel Mager en Ronald Schmets presenteren daarom met trots de vestiging van een nieuwe galerie: Sophie Maree – Beyond Art and Photography, op een van de mooiste locaties in Den Haag.

De galeriehouders, zelf ook fotografen, brengen vanuit een nieuw pand in het Nautisch Centrum Scheveningen 160 m2 aan hedendaagse (inter)nationale fotografie, die zich met name verhoudt tot de klassieke schilderkunst, met zijn specifieke genres als portret, stilleven, landschap en het historiestuk.

De galerie representeert werk van: Kevin Best (Australie) – Maia Flore (Frankrijk) – Franck Goldbronn (Frankrijk) – Mark Mawson (UK/Australie) Jef Poldervaart (Nederland) – Alison Scarpulla (USA) – Ronald Schmets (Nederland) – Skart (Nederland) Mayke Swemle (Nederland) – Christian Tagliavini (Italie) – Stienes Veldkamp (Nederland) – Gerard Wessel (Nederland)

Wie nu een wandeling maakt over het Zuiderstrand, de haven of de boulevard van Scheveningen kan neerstrijken in een van de zithoeken van de galerie, met uitzicht op de jachthaven. Sophie Maree wil een toegankelijke galerie zijn: iedereen is welkom om de kunst te bekijken, aan de leestafel een goede cappuccino te drinken, de bibliotheek aan fotoboeken te raadplegen en zijn e-mail te checken – de galerie beschikt over werkplekken met WiFi-verbinding.

Mager en Schmets geven de galerie ook een platformfunctie op het gebied van kunstfotografie en richten richten daartoe twee clubs op: ‘Les Amis de Sophie Maree’ en ‘Les Amis Speciales de Sophie Maree’, respectievelijk voor vrienden en business clubs voor vrouwen. Bij het lidmaatschap horen onder meer uitnodigingen voor kunstevenementen en beurzen, meetings met fotografen en gastsprekers uit de kunstwereld en korting op overnachtingen in het Hilton Den Haag. In samenwerking met toprestaurants uit de omgeving organiseren de galeriehouders ook regelmatig een speciale ‘Table d’amis’ voor genodigden.

Muriel Mager (Zevenaar, 1978) studeerde fotografische vormgeving aan de KABK in Den Haag, en volgde de post-academie aan de Sint Joost in Breda. Mager is fotograaf en hoofddocent fotografie aan de Fotoacademie en een van de oprichters van fotografencollectief Skart. Ronald Schmets (Den Haag, 1962) studeerde grafische en typografische vormgeving aan de KABK in Den Haag en fotografie aan de Sint Joost Academie in Breda. Schmets werkt al 25 jaar als fotograaf.

Galerie Sophie Maree – Beyond Art and Photography wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag, dienst Stadsontwikkeling – ASR Verzekeringen, financier – Malherbe, projectontwikkelaars – Frisia Makelaars Sponsors en partners: restaurant At Sea, BAVA Lichtarchitectuur, De Ster gordijnen, Gispen interieur, Hilton Den Haag, PUUR! Vloeren, restaurant Shirasagi.

www.sophie-maree.com