Nieuwe fotogalerie in Waterland

Waterland Photo Gallery opent op Hemelvaartsdag haar deuren. De opening van de galerie valt samen met de Kunstroute Broek in Waterland op 25 en 26 mei. Per jaar zijn er in de eerste professionele fotogalerie van Waterland vijf exposities van beroepsfotografen te zien.
Ook hangt er een vaste collectie met divers werk van de fotografen Marco Bakker, Marijke Bresser, C. Barton van Flymen, Frits Gerritsen, Olaf Klijn, Henk van der Leeden, Marco van Middelkoop, Albert Roosenburg, Bert Verhoeff en Manfred Wirtz. Van de ongeveer honderd foto’s in de vaste collectie heeft de helft Waterlandse onderwerpen.

Op de dag van de opening is tevens de eerste verkoopexpositie. Het gaat hierbij om documentair werk van de in Monnickendam woonachtige fotograaf Manfred Wirtz. Het thema van de expositie is ‘Village in the Carpaths, Impressions of Romania’. Wirtz bezocht negen jaar achtereen een afgelegen boerendorpje in de Roemeense provincie Maramures en legde er het dagelijks leven vast. Door de band die onstond met de bevolking kon Wirtz de cyclus van geboorte tot dood op een feilloze, indringende en ontroerende wijze fotograferen in zowel kleur als zwart-wit.

De expositie ‘Village in the Carpaths, Impressions of Romania’ loopt tot en met 30 juli 2006. Waterland Photo Gallery is gevestigd in het rijksmonument Roomeinde 13 in Broek in Waterland en is elk weekend geopend van 10.00 tot 17.00 uur of op afspraak.

• Meer informatie: www.waterlandphotogallery.com