Nieuwe online fotografiewedstrijd

Een nieuwe internationale online fotografiewedstrijd genaamd Viewbook PhotoStory is deze week van start gegaan. De wedstrijd richt zich op conceptuele en documentaire fotografie. Bij deelname ontvang je voor zestig dagen een gratis Viewbook Pro abonnement.
"Met deze wedstrijd willen we elkaar inspireren met fotografische creativiteit, en internationale publiciteit voor de meest talentvolle deelnemers genereren", zegt Peter Bas Mensink, uitgever van GUP-magazine en mede-initiator van de wedstrijd. Tot de jury behoren onder andere Marcel Feil, (curator FOAM) Lauren Heinz (Editor Foto8) en Alison Zavos (Featureshoot.com).

Aan zowel professionele als amateur fotografen wordt gevraagd fotoseries in te zenden. Een lineair verhaal te vertellen. Denk goed na over de titel en schrijf een sterk bijschrift, wordt expliciet aan de deelnemers gevraagd.

Er zijn verschillende prijzen aan de wedstrijd verbonden. Zo worden de beste series gepubliceerd in het boek Viewbook PhotoStory 2009. De eerste prijs winnaars ontvangen internationale publicaties en levenslange abonnementen. Er is tevens een publieksprijs. Om het publiek een flinke stem te geven wordt gevraagd de series zo snel mogelijk in te zenden.

De inschrijvingen sluiten op 1 oktober 2009.

Voor meer info en deelname: www.viewbookphotostory.com