Nieuwe opleiding wil broedplaats voor fototalent zijn

Deze maand is The FOTOfactory opgericht, een nieuw Nederlands opleidingsinstituut voor fotografen. Het instituut start in januari met drie opleidingen en diverse specialisaties. Met dit aanbod wil deze onderwijsinstelling zich ontwikkelen tot een broedplaats voor fris fototalent.
De opleiding is een initiatief van Desiree Vroemen en Saskia te Koppele. Desiree Vroemen is gevestigd als zelfstandig fotograaf in Amsterdam. Ze fotografeert zowel voor journalistieke als commerciële opdrachtgevers. Daarnaast geeft Vroemen sinds 1991 lessen onder andere bij het ACF Amsterdam.

Saskia te Koppele werkte jarenlang als reclamefotograaf en specialiseerde zich onder meer in digitale fotografie en beeldbewerking. Te Koppele was als docent verbonden aan het St. Lucas in Boxtel.

Tevens waren ze beide werkzaam als docent bij de Fotovakschool in Apeldoorn.

Met vestigingen in Breda en Amsterdam wil The FOTOfactory werken vanuit een beroepsmatige visie. Het onderwijsaanbod bestaat dan ook uit een éénjarige beroepsopleiding fotografie, een tweejarige opleiding fotografische vormgeving, een basisopleiding fotografie en diverse cursussen en korte specialisaties, waarin beroepsgerichte opdrachten, professionele begeleiding en persoonlijke aandacht centraal staan.

www.thefotofactory.nl