Nieuwe prijs ‘Selection of Dutch Photography’ door PANL

Fotografenvereniging PANL verruilt dit jaar haar PANL Awards voor een nieuwe fotoprijs genaamd SO 2013: Selection Of Dutch Photography. De nieuwe fotografiewedstrijd moet meer aansluiten op de geest van deze tijd.
Na grondige analyses van de behoeftes van leden, niet-leden en opdrachtgevers bleken fotografen steeds vaker te wordengeselecteerd om hun persoonlijke visie, stijl en interpretatie, aldus PANL. Daarom besloot de vereniging dat het tijd was voor verandering. In deze vernieuwde fotowedstrijd wordt geen scheiding in vrij werk of werk in opdracht gehanteerd.Inzenders wordt gevraagd om met vijf tot twaalf beelden hun persoonlijke visie te geven op het afgelopen jaar.Dit kan een mix zijn van vrij werk en commerciële opdrachten, series en losse foto’s. De inzending moet volgens PANL van een eigentijdse beeldopvatting getuigen.

Om een sterke competitie mogelijk te maken is de wedstrijd dit jaar ook voor niet-PANL leden open. Inzenden kan van 13 tot en met 26 mei. Voor de leden is inzenden kosteloos, niet-leden betalen 100 euro.Het jureren geschiedt in twee rondes en levert rond de veertig genomineerden op, waaronder 3 winnaars.Het werk van de geselecteerde fotografen wordt op 27 juni bekend gemaakt in Pakhuis de Zwijger.Alle genomineerden krijgen een publicatie in het SO 2013 jaarboek en zijn te zien in een expositie, dit staat gepland in september 2013.

PANL: ‘bekroond worden professionals die zich in het voorbije specifieke jaar door hun visie en persoonlijkheid hebben onderscheiden. Elk jaar boek dat zal verschijnen, representeert nadrukkelijk de tijdsgeest van het betreffende jaar’.

Selection of Dutch Photography 2013