Nieuwe site over auteursrecht fotografen

Vanaf vandaag biedt de FotografenFederatie een website die professionele fotografen ondersteunt in de uitoefening van hun vak. De website geeft specifieke informatie over de rechten van fotografen, laat door interviews de dagelijkse praktijk van rechtenbeheer zien, en brengt informatief nieuws over auteursrechten, aldus een persbericht.
Het bericht vervolgt:

Met deze website bouwt FotografenFederatie het kenniscentrum voor fotografen verder uit: al eerder werd met succes de website FotografenOndernemen.nl geïntroduceerd die, met ruim 70.000 bezoekers in 2012, de kennis over het ondernemerschap voor fotografen een sterke impuls gaf.

De inhoud van de kennisbank over auteursrecht komt voort uit het boek ‘Buiten Beeld, het auteursrecht van fotografen’. Dit boek is voor FotografenFederatie geschreven door Philippe van Wijnen en staat bij vele fotografen in de boekenkast. Om fotografen op de hoogte te houden van de laatste stand van zaken met betrekking tot auteursrecht is besloten de informatie te ontsluiten via een informatieve website waarin de theorie en de dagelijkse praktijk samenkomen.

De website Fotografenauteursrecht.nl zal met diverse partners worden gevuld en verrijkt met belangrijke kennis die fotografen sterker maken in het beheer van hun auteursrechten.

Belangrijke partners zijn de juridische dienst van NVJ en de advocaten en juristen van Pictoright. FotografenFederatie streeft met het samenwerken met deze kwaliteitspartners naar een breed gedragen website en zal bovendien diverse zelfstandige juristen en advocaten uitnodigen om bijdragen te leveren en columns te publiceren.

www.fotografenauteursrecht.nl