Nieuwe website over donkere fotografie, poëzie en video’s

Op de door Corinne Kruger opgerichte en beheerde website ‘Nachtvlinder’ is ‘donkere fotografie’ te zien van 28 fotografen.
Daarnaast zijn er teksten en bewegend beeld over de nacht opgenomen.

Deze thematische website is enkele maanden terug opgestart. Fotografen krijgen de gelegenheid hun ‘dark photography’ te tonen. De bijdragen van de uit Nederland en zes andere landen afkomstige fotografen omvatten het hele scala van documentair tot autonoom.

Op de openingspagina van deze engelstalige site kun je kiezen tussen ‘photography’, ‘poetry’ en ‘specials’. Bij ‘photography’ kun je op de naam van de fotograaf klikken om toegang te krijgen tot een enkel beeld of een kleine serie.

Op de ‘poetry’-pagina vind je teksten van klassiekers als Baudelaire, Rimbaud, Nina Hagen en Nick Cave. Daarnaast zijn er gedichten van enkele minder bekende auteurs te lezen.

Voor ‘specials’ verzamelde Kruger onder de titel ‘nightscapes’ 36 video’s. Bij het laden van die filmpjes is enig geduld vereist. Op een aparte pagina staan links naar het werk van de deelnemende fotografen.

De site is gekoppeld aan een weblog over donkere thema’s. Dat weblog heeft weer een groot aantal links naar allerlei min of meer culturele websites.

• Het adres van de beschreven website luidt: www.nachtvlinder.net