Nijmegen in 24 uur door 45 Nijmeegse fotografen

Vandaag en morgen gaan 45 fotografen 24 uur op pad in hun stad om Nijmegen van ‘zijn beste, minder goede, slechtste, maar in ieder geval zijn meest markante zijde te laten zien’. Deze krachttoer mondt uit in twee exposities en een boek.
Om drie uur vanmiddag wordt in de Commanderie van de Sint Jan het startschot gegeven voor dit project. De organisatoren Ger Loeffen, Hans den Hertog en Stichting Borax willen ten behoeve van het historisch besef van hun ‘klein- en achterkleinkinderen de karakteristieke elementen van Nijmegen vastleggen.’ Ze zijn van mening dat de Nederlandse steden steeds meer op elkaar gaan lijken en de willen de verdergaande vervlakking voor zijn.

De resultaten van deze locale fotostorm worden geëxposeerd in twee tentoonstellingen. De eerste tentoonstelling vindt plaats in Galerie Stills aan de Voorstadslaan 68 en loopt van 21 mei tot 29 augustus. Tijdens de tweede expositie in de Mariënburgkapel zal op de opening op 15 september ook het geplande fotoboek officieel worden gepresenteerd.