NIK software presenteert Viveza

NIK Software -de uitvinders van de revolutionaire U-point technologie die in Nikon’s Capture NX wordt gebruikt- komt met een eigen programma. Viveza is een plug-in voor Photoshop die deze geavanceerde manier van beeldbewerking voor iedereen beschikbaar maakt.
Met behulp van een mooi vormgegeven interface hoeft de gebruiker enkel een gewenst punt in het beeld aan te wijzen waardoor de software daar een Color Control Point aanmaakt. Vervolgens kan de gebruiker met behulp van schuifregelaars de kleur en helderheid van dat gebied aanpassen zonder dat hij ingewikkelde selecties of maskers hoeft aan te maken.

De U-point technologie is dankzij Capture NX een bewezen technologie waarbij de gebruikers zweren bij de eenvoud en snelheid in hun workflow. Het is dus goed nieuws dat deze technologie straks ook voor niet Nikon gebruikers beschikbaar zal zijn. Dankzij integratie met Photoshop voegt Viveza nog wat extra functionaliteit toe. Zo kan de gebruiker binnen de plug-in Smart Filters toepassen en kunnen de kleuraanpassingen met behulp van brushes selectief aan het beeld toegevoegd worden.
Viveza zal vanaf april voor zowel Mac als PC beschikbaar zijn.

Dit bericht is gemaakt door de redactie van P|f, het vakblad voor fotografie en imaging waarmee PhotoQ kopij uitwisselt.
Eerdere artikelen staan op een rijtje in het
P\f blog