Nikon verrast met tilt/shift objectief

Nikon toont een aantal nieuwe speciale objectieven voor de professionele gebruiker. Allereerst is daar een AF-S Micro 60mm f2.8G ED objectief speciaal voor close-ups met een minimale scherpstelafstand van 18,5 cm. De Nano Cristal coating en het ED-glas zorgen voor een optimale kwaliteit met minimale chromatische afwijkingen.
Vanwege de hoge optische kwaliteit is dit objectief tevens zeer geschikt als standaard lens voor bijvoorbeeld portretfotografie.

Van een heel andere orde is de onverwachte introductie van een PC-E Nikkor 24mm f3.5D ED tilt/shift. Dit groothoekobjectief heeft een erg groot tilt/shift bereik: tilt tot 8,5 graden en een shift van 11,5mm. Tevens kan het objectief 90 graden naar links of rechts gedraaid worden voor gebruik bij staande staande of liggende opnamen. Ook dit objectief is voorzien van de Nano Chrystal coating en het kwaliteits ED-glas. Daarmee is dit een zeer gewilde lens voor architectuur en studiofotografie.

Nikon laat het daar echter niet bij want er zijn nog twee tilt/shift objectieven met een brandpunt van respectievelijk 45mm en 85mm in ontwikkeling.

Dit bericht is gemaakt door de redactie van P|f, het vakblad voor fotografie en imaging waarmee PhotoQ kopij uitwisselt.
Eerdere artikelen staan op een rijtje in het
P\f blog