Nog 10 voorstellingen van De Aarsman Projectie

Altijd al De Aarsman Projectie willen zien, maar nog niet toegekomen aan theaterbezoek? Weet dan dat er nog slechts tien voorstellingen zijn te gaan, met de laatste op 17 april in de Meervaart in Amsterdam. Eerstvolgende show is woensdag in de schouwburg van Almere.

Met De Aarsman Projectie maakt Hans Aarsman zijn eerste theaterprogramma. Na een succesvolle reeks in de Kleine Komedie in Amsterdam, toert hij nu door het hele land. Een bijzondere en geestige avond die het midden houdt tussen een lezing en een conference. Met als leidraad de foto’s waarmee hij ons langs een nieuwe wereld voert. Een wereld die we allang zouden kunnen kennen, als we eens wat beter om ons heen zouden kijken. Of, zoals Ronald Giphart zei: ‘Hij ziet details die zonder zijn blik verborgen bleven, legt verbanden die anders niet worden gelegd, stelt onverwachte vragen en trekt bijzondere conclusies’. De Aarsman Projectie, een college in kijken.

‘Niet alleen leert Aarsman je kijken, ook wordt door zijn blik het zwaarste verdriet draaglijk. Het is machtig om te ervaren hoe de foto’s tot Aarsman spreken en hoe hij zijn verwondering met ons deelt’, aldus Vrij Nederland.

In september 2011 ontving Aarsman De Hendrik de Vriesprijs van de gemeente Groningen. Deze oeuvreprijs reikt de stad uit aan een Nederlandse kunstenaar, waarvan het werk als disciplineoverschrijdend, vernieuwend en toonaangevend wordt gezien. Aarsman is regelmatig te zien in De Wereld Draait Door. In februari 2012 verscheen zijn boek De fotodetective. Tot juni 2013 was Hans te zien in de LULverhalen.

tekst en beeld: Hans Aarsman
techniek: Thom Hannessen
regie: Hans Sibbel en Claudia Sola

Meer speeldata de komende weken