Nominaties GKf One Minutes bekend

De genomineerden van de GKf One Minutes zijn bekendgemaakt. Voor deze prijs heeft de beroepsvereniging GKf aan studenten van Nederlandse fotografie-opleidingen gevraagd om een een-minuut-film te maken over een historische of hedendaagse GKf-fotograaf.
De genomineerden zijn:
-Roos Trommelen (KABK) over Ed van der Elsken
-Philip Schuette (KABK) over Jan Versnel
-Maurice van Es (KABK) over Wil van Iersel
-Lukas Heibges en Teun Hermsen (St Joost) over Bob Bronshoff
-Simone Engelen (KABK) over Ata Kando

Deze prijs is door de GKf bedacht omdat video en beeld/geluidproducties in de fotografische wereld in opmars zijn, zeker nu de publicatiemogelijkheden in druk afnemen en fotografen hun heil zoeken op internet. Ook heeft deze opdracht als doel op een speelse manier het verleden naar het heden te brengen voor een nieuwe generatie fotografen.

De filmpjes zijn te bezichtigen op site van dutch-doc en de winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het GKf festival op 23 oktober in Foam-fotografiemuseum en ontvangt een kast vol fotoboeken.

Deze dag viert de GKf het 65 jarig bestaan met een internationaal festival in het Foam. In drie zalen van het museum vinden gelijktijdig debatten, presentaties en workshops plaats en worden portfoliobesprekingen en filmpresentaties gehouden. Het thema van de dag is ‘The Value of Photography / De waarde van fotografie’ en het festival is gratis toegankelijk voor iedereen.

Na het dagprogramma in Foam verplaatst het festival zich naar de Veemvloer, waar vanaf 20.00 iedereen welkom is op ‘See you after Foam at Veem’

Dutch-Doc: filmpjes GKf One Minutes

GKf festival