Nominaties Photo Academy Award 2011 bekend

Zojuist zijn de nominaties bekend gemaakt voor de Photo Academy Award 2011, de prijzen voor afstuderende fotografietalenten. Een vijftigtal ‘nieuwe’ fotografen is genomineerd voor publicaties in of opdrachten van Duval Guillaume, GUP, Volkskrant Magazine, de Winkelhaak, Roorda Reclamebureau, P|f, Elle, Frame, De Morgen, PhotoQ en d’Jonge Hond. De hoofdprijs is goed voor 2500 euro en publicatie in DigiFotoPro.
In totaal hebben 144 jonge fotografen werk ingezonden, afkomstig van 14 fotografie-opleidingen in Nederland en België. De jury heeft ruim 1800 foto’s bekeken. De categorieën ‘Fotoboek’ en ‘Multimedia’ hebben dit jaar een recordaantal inzendingen met maar liefst 50 fotoboeken en 20 multimedia inzendingen.

Een aantal deelnemers heeft meerdere nominaties gekregen. Het werk van Laura van Rijs (HKU, Utrecht) werd maar liefst zeven maal genomineerd. Linelle Deunk (Fotoacademie, Amsterdam) kreeg vijf nominaties en Inge van Iersel (St. Joost, Breda) en Barnet Kansil (Fotoacademie Amsterdam) kregen beiden drie nominaties.

De nominaties namens PhotoQ
De prijs namens PhotoQ is bedoeld voor een multimedia-productie en bestaat uit publicatie op de site, waarvan een volle week op de home page.
NIet alle nominaties zijn multimedia, maar PhotoQ vond enkele inzendingen zo sterk dat die toch via de nominaties aandacht verdienen.

Alle nominaties

De winnaars worden bekend gemaakt op 15 september tijdens een ceremonie in het Fotomuseum Den Haag.