Nominaties Steenbergen Stipendium bekend

De genomineerden voor het Steenbergen Stipendium 2011, prijs voor geslaagden aan de fotorichtingen bij de kunstacademies, zijn Pieter van den Boogert (KABK, Den Haag), Sanne Kabalt (HKU, Utrecht), Guus Kaandorp (KABK) en Lotte Reimann (Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam).
Het afstudeerwerk van de genomineerden is te zien in het Nederlands Fotomuseum van 3 september t/m 30 oktober 2011. Ook dit jaar kan het publiek weer haar voorkeur uitbrengen (tot 25 oktober 2011, 13 uur). Donderdag 25 oktober 2011 zal, voor de veertiende keer, de winnaar van het Steenbergen Stipendium bekend worden gemaakt, evenals de winnaar van de Publieksprijs.

Elk jaar bezoekt de jury, deze editie bestaande uit Kim Knoppers (voorzitter), Colette Olof (curator Foam) en Koen Hauser (fotograaf) voor de Steenbergen Stichting de Nederlandse kunstacademies die een aparte afstudeerrichting fotografie hebben. Het werk van de genomineerden wordt gepresenteerd in een tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum. De uiteindelijke winnaar van het stipendium voor jonge fotografen ontvangt een bedrag van 5000 euro. Eerdere winnaars van het Steenbergen Stipendium zijn Wytske van Keulen, Yvonne Lancet, Andrea Stultiens, Thomas Schlijper, Kim Krijnen, Myne Soe-Pedersen, Petra Stavast, Marcel Borsten, Hannah Horsch, Magdalena Pilko, Mark Vincent Houston, Joris Jansen en Hrair Sarkissian.

De middag voorafgaand aan de uitreiking vindt wederom de Dag van de Fotografiestudent plaats, waar gerenommeerde (inter)nationale fotografen hun kennis zullen delen met de jonge lichting Nederlandse fotografietalenten. Thema dit jaar zal zijn de ‘comeback’ van de analoge fotografie.