Nominaties voor Harry Penningsprijs bekend

De Jury van de Harry Penningsprijs 2009 heeft uit 24 inzendingen 7 fotografen genomineerd: Niels Stomps, Daan Paans, Wytske van Keulen, Erik Klein Wolterink, Elodie Ledure, Fieke van Berkom en Luciana Caputo. De winnaar ontvangt € 1.000,- en krijgt de gelegenheid tot het uitgeven van een portfolio in de serie van galerie Pennings.
De genomineerden worden uitgenodigd deel te nemen aan een groepsexpositie in galerie Pennings te Eindhoven. Deze expositie zal plaatsvinden van zaterdag 12 december 2009 tot en met zondag 30 januari 2010 en er verschijnt een mini-catalogus.

Tijdens de expositie worden de werken beoordeelt door de jury, bestaande uit Frits Gierstberg, Kim Knoppers en Paul Bogaers, en de winnaar/winnares wordt op zondag 24 januari 2010 tijdens een feestelijke bijeenkomst bekend gemaakt.

Dit jaar wordt de Harry Penningsprijs voor de tweede keer uitgereikt.

Harry Pennings was een van de eersten in Nederland die fotografie als kunstvorm exposeerde in zijn galerie. Hij richtte zich vooral op onbekende, jonge fotografen uit binnen- en buitenland.

De geboren Eindhovenaar was naast zijn galerie ook actief op andere locaties. Zo was hij initiator en medeorganisator van fotomanifestaties in Eindhoven in de jaren negentig en was hij adviseur van ’Breda Photo’.Harry Pennings is, na een zeer kort ziekbed, in 2006 plotseling overleden. Als eerbetoon aan de oprichter van de oudste fotogalerie van Nederland, heeft Galerie Pennings in 2007 de Harry Penningsprijs in het leven geroepen.


Galerie Pennings