NOOR-Nikon masterclass in Amsterdam

De masterclass in documentaire fotografie die fotoagentschap Noor sinds 2011 in samenwerking met Nikon houdt, vindt dit jaar plaats in Amsterdam. Jonge en beginnende documentaire fotografen en fotojournalisten uit Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland kunnen zich tot 13 september opgeven.

Het persbericht:
Nikon Nederland organiseert in samenwerking met fotoagentschap NOOR, een collectief van ervaren en geprezen fotojournalisten en documentaire fotografen, de Masterclass in Documentary Photography 2015. Na grootse successen in onder andere Boekarest (2011), Kaapstad (2012), Tunis (2013) en Istanbul (2014) vindt de masterclass dit jaar plaats in Amsterdam.

De vijfdaagse masterclass staat dit jaar open voor jonge en beginnende documentaire fotografen en fotojournalisten uit Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Uit alle aanmeldingen zullen vijftien deelnemers worden geselecteerd op basis van het portfolio en hun fotografie achtergrond.

Tijdens de masterclass gaan de geselecteerde deelnemers een nauwe samenwerking aan met drie NOOR fotografen en wordt, door ervaringen te delen en aan portfolio’s te werken, geleerd hoe aangrijpende fotodocumentaires kunnen worden gecreëerd. Onder kundige begeleiding worden de technische aspecten en internationale nuances van het documentaire fotograferen belicht. De masterclass is een unieke kans om te leren hoe een impactvol visueel verhaal kan worden verteld, een eigen visie in documentaire fotografie te ontwikkelen en om contacten te leggen in een intieme en interactieve gemeenschap van professionele fotografen en fotojournalisten.

De Masterclass in Documentary Photography 2015 vindt plaats in Amsterdam van 16 tot 20 november. Fotografen kunnen tot 13 september hun portfolio inzenden om kans te maken op één van de vijftien protegéplaatsen. De deelnemers worden op 2 oktober bekendgemaakt.

call for applications: noor-nikon amsterdam masterclass