Noor viert vijfjarig bestaan

Ter ere van haar vijfjarig bestaan brengt het fotoagentschap Noor een boekproject uit via het uitgeefplatform Blurb. Het werk van elf documentaire fotografen die betrokken zijn bij Noor is gebundeld in elf verschillende Blurb-boeken.
Noor, vijf jaar geleden opgericht in Perpignan, is een internationaal documentaire fotografie-agentschap, gevestigd in Amsterdam, waarbij onder anderen Nina Berman, Andrea Bruce, Stanley Greene, Yuri Kozyrey, Kadir van Lohuizen, Jon Lowenstein en Francesco Zizola zijn aangesloten. Voor het boekproject heeft iedere fotograaf eigen materiaal van de afgelopen vijf jaar gekozen dat is verwerkt in aparte boekjes. Ontwerper Teun van der Heijden heeft alle elf de boekjes vormgegeven in een uniforme stijl. De vierkante boekjes beslaan 60 pagina’s en zijn voorzien van mat papier en een linnen kaft.

Claudia Hinterseer, directeur en oprichter: ‘We zijn Noor vijf jaar geleden begonnen om goede fotografen een alternatief te bieden voor het verkopen van hun werk en meer invloed te kunnen krijgen op welke verhalen in de media komen. Met trots en volle tevredenheid kijken we terug op vijf succesvolle jaren en dat vieren we onder andere met dit boekproject. Blurb streeft ernaar om iedereen de vrijheid te bieden om naar eigen inzicht een boek te maken van professionele kwaliteit. Dat onderscheidende vrije karakter past bij Noor.’

Stephane Maurel, EU Market Development Manager van Blurb: ‘Mooie foto’s verdienen een mooi fotoboek. Zeker bij professionele fotografie wil je geen beperkingen hebben in papierkeuze, ontwerp of printkwaliteit. Met het ProLine-aanbod van Blurb beschikken fotografen over oneindig veel mogelijkheden om een uniek en persoonlijk boek te maken. Dit boekproject van NOOR is een uitstekend voorbeeld van professionele documentairefotografie vertaald in een prachtig fotoboek. We hopen in de toekomst nog vaker van dit soort mooie projecten samen te mogen doen.’

Het boekproject is donderdag gepresenteerd tijdens het internationale fotojournalistiek fotofestival Visa pour l’Image in Perpignan, de plek waar het voor Noor vijf jaar geleden ook begon. Claudia Hinterseer, Teun van der Heijden en verschillende fotografen waren daarbij aanwezig voor het signeren van de boeken.

De boeken zijn online te bestellen via de Blurb online boekwinkel en kosten 49,95 euro per stuk (excl. BTW). Tot 30 november geldt er een speciale aanbieding. Consumenten die een boek kopen, ontvangen 25 procent korting op hun bestelling als ze de code NOOR25OFF invullen bij het afrekenen.

NOOR-boeken bij Blurb

Facebook: Noor Images