Noordelijke overheden helpen Noorderlicht

December vorig jaar schreef Ton Broekhuis, directeur van Noorderlicht een brandbrief aan wethouder Dijkstra over de benarde financiele situatie van zijn organisatie. Gisteren kwam het goede nieuws: vier noordelijke overheden schieten Noorderlicht te hulp.
Broekhuis kon Photoq telefonisch melden dat de problemen zijn opgelost. Enkele dagen terug is besloten dat de provincies Groningen en Friesland alsmede de gemeenten Groningen en Leeuwarden garant staan voor de continuering van de activiteiten van zowel de galerie als het festival.

De galerie moest enige tijd haar deuren sluiten omdat het geld op was. De overheden hebben zich gecommiteerd de verliezen aan te zuiveren, zodat de gangbare exploitatie weer mogelijk is geworden. De komende editie van het Noorderlichtfestival, in september in Leeuwarden, kan ook op de geplande wijze doorgang vinden.

De genoemde overheden zullen daarnaast gedurende de komende kunstenplanperiode 2009-2012 een grotere bijdrage aan Noorderlicht doen toekomen, waardoor herhaling van de genoemde problemen voorkomen kan worden.

Staf en medewerkers kunnen zich vandaag tijdens de presentatie en opening van boek en tentoonstelling ‘Tuin van Ede’ even ontspannen. Een bespreking van het boek verschijnt volgende week op Photoq. Informatie over deze presentatie is te vinden op Photostart.

• Over Ivo Hendriks’ ‘Tuin van Ede’, zie: www.photostart.nl