Noorderlicht begint Photolab

De tentoonstellingen Lost and Found en No ID vormen samen het eerste initiatief van het Noorderlicht Photolab, opgericht in de slipstream van de reguliere programmering van Noorderlicht. De dynamische proefopstellingen van het Photolab bieden volop ruimte voor het ontwikkelen en verwezenlijken van nieuwe, frisse ideeën op het gebied van fotografie, aldus een persbericht. Deze kunnen gericht zijn op fotografie als medium, als presentatievorm, als verhalende kracht, of als vorm van maatschappijkritiek. Lost and Found en No ID zijn twee verschillende invalshoeken op het thema van fotografie en persoonlijke identiteit. In beide edities staat de foto van het menselijk gezicht centraal.
Het persbericht vervolgt:

Case # 1 – Lost and Found
Met de eerste editie Lost and Found onderzoekt het Photolab de identiteit en herinnering van persoonlijke fotografie en de wijze waarop we onze geschiedenissen verbinden met beelden die zelf ook vergankelijk zijn. Als onze persoonlijke foto’s herinneringen vertegenwoordigen, zijn ze bijna even kwetsbaar als onze herinneringen zelf. Deze kwetsbaarheid laat zich zien door de aantasting van de fysieke onderlaag van de foto, die in de loop der tijd vervaagd en vergeeld, of zelfs zoek raakt – een lege plakrand in het album wordt de stille getuige van een vernietigd moment. Maar ze zijn ook kwetsbaar door wat ze representeren: als de verbintenis van de persoonlijke herinnering met de foto wegvalt, blijft er slechts een leegte over. Voor een buitenstaander betekent een familiefoto vrijwel niets. Ze is één uit talloos veel miljoenen.

De bezoekers van het PhotoLab kunnen tijdens de expositie een eigen pasfoto maken met een polaroid ID-camera. De foto’s worden opgenomen in de expositie.

Voor meer informatie over het PhotoLab en of de fotografen kijk op: http://www.noorderlicht.com/ned/gallery/photolab.html

De exposities van het Photolab vinden plaats in het souterrain van de Noorderlicht Fotogalerie. Er gelden dezelfde openingstijden.

Noorderlicht PhotoLab
open: wo t/m zo 12-18 uur
Gratis toegang