Noorderlicht gaat weer internationaal

Een deel van fotomanifestatie Noorderlicht, nog t/m 9 oktober te zien in Groningen, is vanaf medio oktober te zien in Dubai, en vanaf eind oktober in Estland.
Een persbericht van Noorderlicht benadrukt de internationale aandacht:

Dat Noorderlicht internationaal een goede positie heeft, blijkt niet alleen uit het enorme aantal inzendingen van buitenlandse fotografen voor de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie. Ook de tentoonstelling zelf heeft grote belangstelling getrokken van buiten onze grenzen.&nb sp;

Voor professionele fotografen uit binnen- en buitenland is het duidelijk een must om op Noorderlicht te exposeren. Dit jaar ontving Noorderlicht 1200 aanmeldingen; 87% hiervan kwam uit het buitenland. De 90 fotografen die uiteindelijk deelnemen aan Metropolis – City Life in the Urban Age komenuit 36 verschillende landen, alle werelddelen zijn vertegenwoordigd.

Metropolis tournee
Op 9 oktober sluit Metropolis haar deuren in Groningen, om ze elders in de wereld te openen. In Europa zal van 28 oktober tot 27 december een deel van de manifestatie te zien zijn in het Museum of Estonian Architecture in Tallinn, Estland. Tegelijkertijd vliegt Metropolis naar het Midden-Oosten, waar de vermaarde The Empty Quarter Gallery in Dubai het leeuwendeel van de expositie zal laten zien tussen 19 oktober en 30 november.

Internationaal succes
Ook buiten Metropolis boekt Noorderlicht dit najaar internationale successen. In Nigeria start in oktober het fotofestival Lagos Photo waar de hoogtepunten uit de Noorderlicht Fotomanifestatie Africa Inside (2000) in reprise zullen gaan.

In Agence VU’ te Parijs hangt op dit moment de Noorderlicht-tentoonstelling Travel Plans van meesterfotograaf Jeffrey Silverthorne. Van hem publiceerde Noorderlicht in 2011 het prachtige oevre-overzichtTravel Plans.

Het festival organiseert de komende anderhalve week nog een aantal activiteiten.

www.noorderlicht.com