Noorderlicht verlengd

Het fotofestival Noorderlicht blijft een week langer open voor publiek. De tentoonstellingen zijn te zien tot en met 19 oktober. De jubileumeditie van gedurende de eerste drie weken meer dan tienduizend bezoekers getrokken, aldus de organisatie.
Op grond van de enthousiaste reacties van bezoekers en pers is besloten de manifestatie in Groningen te verlengen tot en met de herfstvakantie in Noord- en Midden-Nederland.

Naast de hoofdtentoonstelling en de jubileumexpositie zal ook een deel van de presentaties in het nevenprogramma worden verlengd.

Zo zijn onder meer de expositie over de laatste dansende beren in Bulgarije (Albin Biblom, in het Natuurmuseum), de tentoonstelling Class Act met werk van talentvolle Europese fotografiestudenten (USVA Noorderlichtgalerie) en Remaking Destiny (Shahidul Alam, inmiddels ondergebracht in het Oosterboogcomplex) langer te zien.

De openingstijden blijven ongewijzigd.
Meer informatie: www.noorderlicht.com
Slideshow in Flash.
Op zondag 12 oktober vindt tussen 14 en 17 uur de 4 Mijl van Groningen plaats.
De Der Aa-kerk bevindt zich in het finishgebied van deze jaarlijkse recreanten- en wedstrijdloop. Dit betekent dat de hoofdtentoonstelling Global Detail op die dag beperkt bereikbaar is.
Vanwege de verwachten drukte adviseert Noorderlicht bezoekers gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Wie met de auto komt, kan het beste gebruik maken van de parkeerplaatsen aan de zuidzijde van de stad.
De Der Aa-kerk is bereikbaar via de Folkingestraat en het Schoolholm. Deze straten verbinden het Zuiderdiep met de Vismarkt en het A-Kerkhof. De ingang van de kerk is die dag aan de zuidzijde van de kerk.